Maagverkleining in België

Home Operaties Maagverkleining België

Maagverkleining

Woont u in België en heeft u werkelijk alles geprobeerd om de overtollige kilo’s kwijt te raken? Een maagverkleining kan de oplossing zijn waar u naar op zoek bent. Een maagverkleining is een operatie waarbij uw maag kleiner wordt gemaakt. Met deze operatie is het mogelijk om een lange tijd gewicht te blijven verliezen. Er zijn verschillende maagverkleiningsoperaties, dat zijn: De gastric bypass, gastric sleeve en de mini gastric bypass. Dit zijn effectieve ingrepen, doordat uw maag kleiner wordt gemaakt kunt u geen grote porties meer eten en zult u gaan afvallen. De operaties op het gebied van een maagverkleining worden uitgevoerd in onze kliniek in Zierikzee.

Maagverkleining België

De voordelen van een maagverkleining

Als u in België woont en kiest voor een maagverkleiningsoperatie dan biedt dat tal van voordelen. Hierbij kunt u denken aan een verbeterde conditie, geen hongergevoel meer en uiteraard het gewichtsverlies. Een maagverkleining helpt bij het snel en doeltreffend gewichtverliezen. Hoeveel gewicht u uiteindelijk zal verliezen is afhankelijk van meerdere factoren. In sommige gevallen is het mogelijk om tot wel 70 procent van uw overgewicht kwijt te raken. Let wel op: Het verliezen van het overgewicht gaat niet vanzelf. Naast de operatie zult u uw eet- en leefgewoonten drastisch moeten aanpassen voor (nog) betere resultaten. Alle voordelen van deze operatie kunt u terugvinden op onze maagverkleining pagina.

Heeft u een vraag over een maagverkleining?

Wij streven er naar om u binnen onze nieuwe kliniek in Zierikzee zo snel mogelijk te helpen. Dat kan door korte wachttijden en overzichtelijke behandelingen. Het maakt niet uit of u in België of ergens anders woont, u bent van harte welkom.

Neem contact op +31 6 82 04 08 97

Wanneer komt u in aanmerking voor een maagverkleining?

Als u een maagverkleining wilt, dan komt u daar alleen voor in aanmerking als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Vijf van deze voorwaarden hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • Het BMI moet hoger zijn dan 40 om in aanmerking te komen voor een maagverkleining. In uitzonderlijke gevallen, als u bijvoorbeeld een diabetespatiënt bent, kan een BMI van 35 voldoende zijn voor een maagoperatie;
  • Het is belangrijk dat u tussen de 18 en 65 jaar oud bent;
  • De organen dienen in goede staat te zijn. Want tijdens de maagverkleiningsoperatie wordt u volledig onder narcose gebracht. Het is van belang dat uw organen optimaal functioneren;
  • Het is belangrijk dat u bereid bent om uw levensstijl aan te passen;
  • U mag niet lijden aan een alcohol- of drugsverslaving.
Mogelijk resultaat - Maagverkleining

De resultaten van een maagverkleining

Hoeveel gewicht u in België precies verliest na een maagverkleining, is afhankelijk van uw eigen inspanningen. De chirurg of diëtist zal voor u een schema opstellen dat u, zeker in de eerste jaren, tot in het kleinste detail dient na te leven. In het eerste jaar na de maagverkleining is het mogelijk dat u 35 tot 40% van uw totaalgewicht verliest. De kans is groot dat uw BMI onder de 35 komt. Na twee jaar is de kans groot dat uw BMI rond de 30 komt te liggen. Los van het gewichtsverlies kan u ook genieten van andere voordelen. Zo zult u minder last hebben van oude gezondheidsklachten en zelfs de kwaliteit van uw leven in België gaat erop vooruit.

Heeft u een vraag over de operatie?

Wij streven er naar om u binnen onze nieuwe kliniek in Zierikzee zo snel mogelijk te helpen. Dat kan door korte wachttijden en overzichtelijke behandelingen. Als u de behandeling zelf wilt betalen zonder behulp van een zorgverzekeraar, dan is dat zeker mogelijk.

Neem contact op +31 6 82 04 08 97

U bent van harte welkom in onze kliniek in Zierikzee

Woont u in een van de volgende steden of gebieden? Dan bent u uiteraard van harte welkom in onze kliniek in Zierikzee voor een maagverkleiningsoperatie.

Almere Almelo Amersfoort Amsterdam Antwerpen Arnhem Assen Barendrecht België Beverwijk Brugge Den Haag Dordrecht Duitsland Eindhoven Enschede Genk Gent Groningen Hasselt Heerlen Hengelo Hoogeveen Leeuwarden Lelystad Limburg Maastricht Nieuwegein Nijmegen Rotterdam Terneuzen Tilburg Velp Venlo Zwolle