Maagband in Amsterdam

Home Operaties Maagband Amsterdam

Gewicht verliezen met een maagband

Woont u in Amsterdam en heeft u vele pogingen gedaan om uw overtollige kilo’s kwijt te raken? Wellicht is een maagband de oplossing waar u naar op zoek bent. De maagband is een eenvoudige ingreep als we deze vergelijken met andere maagverkleining operaties, hierbij kunt u denken aan de gastric bypass en gastric sleeve. Alle behandelingen op het gebied van maagverkleiningen worden uitgevoerd in onze kliniek in Zierikzee.

Een maagband staat ook bekend als “gastric band” of een “maagring”. Het is een siliconen bandje dat net onder de slokdarm rond uw maag wordt geplaatst. Het doel van de maagband is dat uw maag wordt verdeeld in een kleinere voormaag en een grotere restmaag. Doordat de voormaag wat kleiner wordt kunt u minder eten met als gevolg dat u gewicht kwijt zult raken. Een andere bijkomstigheid is dat een maagband zorgt voor een langdurig vol gevoel waardoor uw hongergevoel zal verminderen.

Wat zijn de resultaten van een maagband?

In Nederland, dus ook in Amsterdam, is een maagband een stuk minder populair dan een gastric bypass of een gastric sleeve. Dat heeft te maken dat het gewichtsverlies bij een maagband een stuk minder is dan bij de andere maagverkleining operaties. Als de maagband is geplaatst kunt u tot zo’n 50 procent van uw overgewicht verliezen. Bij de andere ingrepen, als u de aanbevelingen van de chirurg goed opvolgt, kunt u zo’n 70 tot 80 procent van uw overgewicht verliezen. Het voordeel van de maagband is dat de risico’s van de ingreep een stuk lager zijn dan bij een andere maagverkleiningsoperatie.

Wat is een maagband?

De voordelen van een maagband

Als u een maagband heeft laten plaatsen dan zal dat van invloed zijn op uw levenskwaliteit in Amsterdam. Hieronder hebben we een overzicht opgesteld met de voordelen van een maagband:

 • Het belangrijkste voordeel van de maagband is het gewichtsverlies. Dat is de belangrijkste reden uiteraard om een maagband te laten plaatsen. Uit onderzoeken is gebleken dat patiënten met een maagband gemiddeld zo’n 40 tot 50 procent van hun overgewicht verliezen.
 • Ondanks dat een operatie altijd risico’s heeft, is het plaatsen van een maagband een eenvoudige ingreep met minder risico’s. Middels een kijkoperatie wordt het siliconen bandje geplaatst en is de operatie minder ingrijpend dan een maagverkleining.
 • De herstelperiode na het plaatsen van de maagband is een stuk korter dan bij andere maagverkleining operaties. De littekens zijn een stuk kleiner en de herstelperiode na deze behandeling duurt gemiddeld zo’n drie tot zes weken.
 • Een maagband kan indien nodig nog bijgesteld worden. Als iemand een maagoperatie heeft ondergaan kan het zijn dat er te weinig essentiële voedingsstoffen binnenkomen. De opening van de maagband kan op elk moment worden bijgesteld.

Heeft u een vraag over de maagband?

Wij streven er naar om u binnen onze nieuwe kliniek zo snel mogelijk te helpen. Dat kan door korte wachttijden en overzichtelijke behandelingen.

Neem contact op +31 6 82 04 08 97

De nadelen van een maagband

Als we het plaatsen van de maagband vergelijken met de maagverkleiningen of andere maagoperaties dan zijn er een aantal nadelen. We hebben ook een overzicht opgesteld met de nadelen van een maagband:

 • Ondanks dat een maagband een doeltreffende oplossing is om overgewicht kwijt te raken, is het gewichtsverlies groter bij een maagverkleining. Ook het tempo waarin u gewicht gaat verliezen met een maagband is een stuk lager dan bij een maagverkleining.
 • Het komt wel eens voor dat de maagband wegglijdt, een maagband is een bandje dat om de maag is geplaatst en de kans is aanwezig dat deze verplaatst. Als dit gebeurt, zult u gaan merken dat u het overgewicht moeilijk kwijtraakt. In veel gevallen duurt het soms weken tot maanden voordat men dit beseft.
 • Bij een maagband wordt kans op braken vergroot, zeker als de maagband iets te strak is afgesteld. Het zal ook lastiger worden om vaste voeding te eten omdat de voormaag een stuk kleiner wordt.
 • Na het plaatsen van de maagband dient er regelmatig een medische controle plaats te vinden. Dit is ook het geval bij alle andere maagoperaties, u dient dus bereid te zijn om regelmatig op controle te gaan.
Meer bewegen na een maagband

Wanneer komt u in aanmerking voor een maagband?

U komt niet zomaar in aanmerking voor een maagband als u in Amsterdam woont. Er is een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen voordat u dit traject in kunt gaan.

 • Uw BMI dient 40 of hoger te zijn. BMI staat voor Body Mass Index en alleen met morbide obesitas komen in aanmerking voor een maagband. Er zijn een paar uitzonderingen, als u een chronische aandoening heeft (zoals de ziekte van Crohn of diabetes) kunt u al in aanmerking komen met een BMI vanaf 35.
 • Het is belangrijk dat u meerdere pogingen heeft gedaan om serieus af te vallen. Een chirurgische ingreep, zoals een maagband, dient altijd het laatste redmiddel te zijn.
 • U dient bereid te zijn om een gezond en evenwichtig voedingspatroon aan te houden. Een maagband is uiteraard geen wondermiddel.
 • Op een gezonde manier afvallen kan alleen door ook uw levensstijl aan te passen. Doet u nauwelijks iets aan sport? Dan zal daar verandering in moeten komen. Door meer te gaan bewegen zal u veel fitter gaan worden waardoor de dagelijkse activiteiten makkelijker worden. U hoeft tenslotte minder overgewicht mee te nemen.

Heeft u een vraag over de maagband?

Wij streven er naar om u binnen onze nieuwe kliniek zo snel mogelijk te helpen. Dat kan door korte wachttijden en overzichtelijke behandelingen.

Neem contact op +31 6 82 04 08 97

U bent van harte welkom in onze kliniek in Zierikzee

Woont u in een van de volgende steden of gebieden? Dan bent u uiteraard van harte welkom in onze kliniek in Zierikzee voor het plaatsen van een maagband.

Amsterdam België Beverwijk Brugge Brussel Den Haag Duitsland Eindhoven Etten-Leur Heerlen Hengelo Leeuwarden Lelystad Leusden Limburg Nederland Rotterdam Tilburg Zwolle