Maagballon in Hardenberg

Home Operaties Maagballon Hardenberg

Maagballon

Woont u in Hardenberg en wilt u van die overtollige kilo’s af? Met behulp van een doorslikbare maagballon en het volgen van het persoonlijke behandelprogramma kunt u doeltreffend gewicht verliezen. Voor een maagballon is een chirurgische ingreep dus niet nodig. Het is mogelijk om met ons programma binnen 4 maanden tussen de 10 en 15% van uw gewicht te verliezen. Heeft u al verschillende diëten en afslankproducten uitgeprobeerd en wilt u liever geen operatie ondergaan? Dan kan een maagballon de oplossing zijn waar u naar op zoek bent.

Wat is een maagballon?

De maagballon is een zachte siliconen ballon die in de maag wordt geplaatst via de mond en slokdarm. Als we de maagballon vergelijken met andere methodes zoals een gastric sleeve of gastric bypass, dan is dit een veilige methode om de maaginhoud op een snelle manier te verkleinen. De maagballon heeft een doorsnede van zo’n 10 centimeter en middels een klein slangetje zal de ballon opgeblazen worden in de maag. De maag zal voor zo’n 80 procent gevuld zijn met de maagballon waardoor u sneller een vol gevoel zult hebben.

De maagballon is ontworpen om zo’n 6 maanden in uw maag te blijven zitten. Een goede en bovendien tijdelijke oplossing om snel kilo’s af te vallen. Het plaatsen van de Elipse maagballon is helaas niet voldoende om een blijvend resultaat te creëren. U dient ook uw levensstijl en eetpatroon aan te scherpen in Hardenberg.

De behandeling neemt ongeveer 20 minuten van uw tijd in beslag. Het is wel belangrijk dat u 12 uur van tevoren niets meer eet en 6 uur van tevoren niets meer drinkt. Na een periode van 4 maanden zal de maagballon op een natuurlijke wijze uit uw lichaam verdwijnen.

Wat zijn de voordelen van een maagballon?

  • Met een maagballon in Hardenberg kunt u snel gewicht verliezen. Er zijn diverse onderzoeken die hebben uitgewezen dat het maagballon programma leidt tot meer gewichtsverlies dan een traditioneel dieet in combinatie met veel lichaamsbeweging.
  • De behandeling (met de maagballon pil) is eenvoudiger dan een maagverkleining zoals een gastric sleeve of gastric bypass. Er komt namelijk geen operatie aan te pas en er is geen incisie vereist. De behandeling wordt gedaan met behulp van een plaatselijke verdoving.
  • Voor een maagverkleiningsoperatie moet u een BMI van 40 of hoger hebben. Maar bij het maagballon programma is dat niet nodig. Als u een BMI van 27 heeft kunt u al goedgekeurd worden voor het plaatsen van een maagballon.
Allurion maagballon

Wanneer komt u in aanmerking voor een maagballon?

  • U dient een BMI te hebben van 27 of hoger;
  • Het is belangrijk dat u minimaal 18 jaar oud bent;
  • U dient geen problemen te hebben met slikken;
  • Een maagballon is niet mogelijk als u zwanger bent;
  • Als u geen operatie heeft gehad aan uw darmen of maag.

Heeft u een vraag over het maagballon programma?

Wij streven er naar om u binnen onze nieuwe kliniek zo snel mogelijk te helpen. Dat kan door korte wachttijden en overzichtelijke behandelingen.

Neem contact op +31 6 82 04 08 97

Het resultaat van een maagballon

Als de behandeling goed is verlopen dan is de kans groot dat u tussen de 13 a 15 kilo aan lichaamsgewicht verliest. Uiteraard kunnen deze resultaten verbeterd worden met behulp van een evenwichtig voedingspatroon en voldoende beweging in Hardenberg. Na deze 4 maanden zal de maagballon uw lichaam verlaten. Het is wel belangrijk dat u verder gaat met een gezond dieet en voldoende beweging.

App bij de Allurion maagballon

Veelgestelde vragen over de Allurion maagballon

Wat is het Allurion programma?

Een 6 maanden durend gewichtsverliesprogramma op basis van de Allurion Ballon, een baanbrekend hulpmiddel voor gewichtsverlies.

Wat is de Allurion ballon?

De Allurion Ballon is een zachte ballon die in uw maag wordt geplaatst. Het is de eerste maagballon waar geen operatie, endoscopie of verdoving voor nodig is om te plaatsen of verwijderen. De ballon wordt geplaatst tijdens een kort poliklinisch bezoek van 15 minuten. Na ongeveer 16 weken loopt de ballon leeg en verlaat hij het lichaam op natuurlijke wijze.

Hoe werkt de Allurion ballon?

Een maagballon neemt ruimte in uw maag in en u verliest gewicht doordat u zich eerder verzadigd (vol) voelt, doordat de maag zich langzamer leegt en doordat u minder voedsel eet tijdens elke maaltijd.

Hoeveel gewichtsverlies kan het Allurion Programma opleveren?

Na ongeveer 16 weken Allurion Programma** verliezen patiënten gemiddeld 10-15% van hun totale lichaamsgewicht.

Wat gebeurt er op de dag van de plaatsing?

U slikt een capsule door waar de lege ballon in zit, samen met een dun slangetje (de katheter). Zodra via een röntgenopname bevestigd is dat de ballon in uw maag zit, wordt deze via de katheter gevuld met 550 ml water. Een tweede röntgenfoto wordt genomen om te controleren of de ballon goed gevuld is. De plaatsing gebeurt tijdens een kort poliklinisch bezoek van 15 minuten.

Is het doorslikken gemakkelijk?

Het lukt bijna alle mensen om de Allurion Ballon zelf door te slikken. Als u er moeite mee heeft de capsule op eigen kracht door te slikken, kan de arts u helpen door de katheter iets te verstevigen met een dunne metaaldraad.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen na plaatsing van de ballon?

Bij sommige mensen ontstaat er misselijkheid of buikkramp en af en toe komt braken voor na plaatsing van de ballon. In de meeste gevallen kunnen deze symptomen goed onder controle worden gehouden met veelgebruikte medicijnen op recept.

Hoelang duurt het voordat ik mijn gewone bezigheden kan oppakken na de plaatsing?

Na goedkeuring van de arts kunnen de meeste mensen binnen een dag of twee hun normale activiteiten weer oppakken; soms hebben mensen echter wel langer last van bijwerkingen. Het kan een goed idee zijn om voor de zekerheid een paar dagen vrij te nemen, of om de ballon op een vrijdag te laten plaatsen met een vrij weekend erna.

Wat zijn de dieetvoorschriften?

Vóór de plaatsing en tijdens de eerste week na plaatsing moet u enkele voedingsadviezen opvolgen, zodat uw lichaam zich aan de ballon kan aanpassen. De weken die volgen op de plaatsing zijn een goed moment om uw eetgewoonten te veranderen. U hoeft geen grote veranderingen door te voeren om gezonder te eten. Stel uzelf kleine doelen en verander uw gewoonten stap voor stap.

Hoe wordt de maagballon verwijderd?

Na ongeveer 16 weken in uw maag gaat er een ventiel met tijdsactivering open, waardoor de ballon leegloopt en op natuurlijke wijze via het maag-darmkanaal het lichaam verlaat, zonder dat er een ingreep nodig is voor de verwijdering.

Wat gebeurt er nadat de ballon uitgescheiden is?

Nadat de ballon het lichaam verlaten heeft, gaan het Allurion Programma en de bijbehorende ondersteuning onder begeleiding van uw zorgteam nog een maand door. Na afloop van het Allurion Programma moet u doorgaan met de aangeleerde gezonde leefstijl. Een klinisch onderzoek toonde aan dat 95% van het gemiddelde gewichtsverlies met de Allurion Ballon was behouden bij de controle-afspraak na 1 jaar.

Kan ik met de ballon sporten en voel ik hem niet zitten?

Sommige patiënten voelen de ballon aan het begin van het programma, maar vaak raken mensen gewend aan de ballon en vergeten ze dat hij er is.