Gastric Bypass in Eindhoven

Home Operaties Gastric Bypass Eindhoven

Gastric Bypass

Woont u in Eindhoven en heeft u talloze pogingen gedaan om overtollige kilo’s kwijt te raken? Een gastric bypass is wellicht de oplossing waar u naar op zoek bent. Alle maagverkleining operaties worden uitgevoerd in onze obesitas kliniek in Zierikzee in Zeeland, hier bent u van harte welkom.

De gastric bypass is in de bariatrische chirurgie de meest uitgevoerde ingreep van de bestaande maagoperaties. Een gastric bypass is een maagverkleining waarbij de maag gereduceerd wordt tot een klein voormaagje. Dit voormaagje wordt ook wel de maagpouch genoemd. De dunne darm wordt omgeleid en in direct in verbinding gebracht met deze maagpouch. In de medische wereld staat dit verschijnsel beter bekend als de zogenaamde “bypass”. Doordat uw maag een stuk kleiner is dan voorheen, ervaart u sneller een langdurig vol gevoel waardoor u minder kunt eten. Het gevolg hiervan is dat u in relatief weinig tijd veel gewicht kunt verliezen.

Operatie - Maagverkleining

De voordelen van een gastric bypass

Als u in Eindhoven woont en voor een gastric bypass kiest, dan biedt deze behandeling tal van voordelen. Het belangrijkste voordeel van deze behandeling is het gewichtsverlies. Tijdens de operatie wordt uw maag verkleind tot de grootte van een kiwi, waardoor u veel minder calorieën kunt opnemen dan voorheen. Een ander voordeel is het zichtbare resultaat voor de lange termijn. Bij andere (traditionele) diëten kunt u te maken krijgen met het jojo-effect, met behulp van een gastric bypass blijft u gewicht verliezen tot jaren na de operatie. Andere voordelen die u kunt ervaren na de operatie zijn een verlaging van uw cholesterol, een verbeterde nachtrust en een verbeterde bloeddruk. Als u alle voordelen en nadelen wilt bekijken van de gastric bypass, dan kunt u deze terugvinden op onze gastric bypass pagina.

Heeft u een vraag over een gastric bypass?

We streven er naar om u binnen onze kliniek in Zierikzee zo spoedig mogelijk te helpen. Dat kan dankzij korte wachttijden en onze overzichtelijke behandelingen. Het maakt niet uit of u in Eindhoven woont of ergens anders in Nederland, u bent zeer welkom in Zierikzee.

Neem contact op +31 6 82 04 08 97

De gestelde voorwaarden voor een Gastric Bypass

Als u een gastric bypass operatie wilt ondergaan, dan is het belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet. Houdt u onder andere rekening met de volgende voorwaarden:

  • Op een gastric bypass operatie staat een leeftijdsgrens, u dient tussen de 18 en 65 jaar oud te zijn. Als u ouder bent dan 65 jaar dan worden de risico’s verhoogd op bijwerkingen na de operatie. Vandaar dat de maagverkleiningsoperatie na deze leeftijd niet meer wordt uitgevoerd.
  • Uw BMI (Body Mass Index) dient hoger te zijn van 40. Alleen als u last heeft van ernstig overgewicht (morbide obesitas) komt u dus in aanmerking voor een gastric bypass operatie. In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een maagverkleining met een BMI van 35 of hoger.
  • Het is belangrijk dat u van plan bent om uw levensstijl drastisch aan te passen. Snel en blijvend veel gewicht verliezen is natuurlijk iets wat we allemaal wel willen. Vooraf zal de chirurg bepalen of u in aanmerking komt voor een gastric bypass. Dit hangt af of u mentaal volledig klaar bent om aan de slag te gaan met een betere en gezonde levensstijl.
Gastric Bypass resultaat

De resultaten van een gastric bypass operatie

Het gewicht dat u gaat verliezen in Eindhoven is volledig afhankelijk van uw eigen inspanningen. De chirurg zal voor u een schema maken dat u tot in de kleinste details dient na te leven. Vooral in de eerste jaren is dat erg belangrijk. Het is zelfs mogelijk dat u in het eerste jaar na de gastric bypass operatie 35 tot 40% van uw totaalgewicht verliest. De kans is zeer aanwezig dat uw BMI onder de 35 komt. Als er twee jaar voorbij zijn, dan is de kans groot dat uw BMI rond de 30 komt te liggen. Buiten het gewichtsverlies kunt u ook profiteren van andere voordelen. Hierbij kunt u denken aan minder last van gezondheidsklachten en het is zelfs zo dat de kwaliteit van uw leven in Eindhoven er op vooruit gaat.

Heeft u een vraag over deze behandeling?

We streven er naar om u binnen onze kliniek in Zierikzee zo spoedig mogelijk te helpen. Dat kan dankzij korte wachttijden en onze overzichtelijke behandelingen. Het maakt niet uit of u in Eindhoven woont of ergens anders in Nederland, u bent zeer welkom in Zierikzee.

Neem contact op +31 6 82 04 08 97

U bent van harte welkom in onze kliniek in Zierikzee

Woont u in een van de volgende steden of gebieden? Dan bent u uiteraard van harte welkom in onze kliniek in Zierikzee voor een gastric bypass operatie.

Aalst Amsterdam Antwerpen Arnhem België Beverwijk Brugge Duitsland Eindhoven Genk Gent Hasselt Heerlen Hengelo Leeuwarden Nederland Terneuzen Tilburg Zwolle